top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post
Szerző képeRegina Majdánné Sajben

Amigos: tervek, tanácsok, adományozók, marketing

Frissítve: 2023. márc. 15.

Forgács-Fábián Sárától megtudhatjuk mik a tervek a jövőre nézve, milyen tanácsokat adna egy alapítvány megálmodójának, nehéz e adományozókat szerezni, hogyan történik a marketing


<< 5/6 >>


Tervek a jövőre nézve


Mindenképpen cél a terjeszkedés és a skálázása az Amigosnak.


„A missziónk nem az Amigók jóléte, az egy nagyon fontos eszköz ahhoz, hogy elérjük azt, hogy a gyerekek boldogok legyenek. Ha boldog az Amigó, boldog lesz a gyerek. De ezen nem fordulhatunk át. Mindig az első az az, hogy a gyerekek mellett ott legyünk, úgyhogy a terjeszkedés és a növekedés a cél.”



Tanácsok leendő alapítvány megálmodóknak


  1. Állj neki és csináld!

  2. Elengedhetetlen, hogy bízzunk az emberekben. Még akkor is ha nagyot lehet csalódni, mert ha felhatalmazzuk őket, akkor sokkal többre képesek, mint amit gondolunk róluk.

  3. Mindig gondolkodjunk precedensben. „Sose személyekben, hanem mindig olyan emberséges precedensekben, ami jó a szervezetnek és jó a személynek. Emberségesnek kell lenni és fontos látni, hogy mi van a döntés mögött az embernél, de kivitelezésnek még soha nem volt jó vége.” Ez a fentarthatóság egyik fontos pillére.

  4. „Higgy magadban és abban amiért dolgozol! Mert ha te nem hiszel, akkor más biztos, hogy nem fog.”




Adományozók szerzése


Az első pár adományozó megszerzése még nem nehéz, általában ez a közvetlen környezet, a család a barátok, ismerősök. Onnantól lesz nehezebb, amikor ki kell lépni a való világba és idegeneket kell meggyőzni, hogy segítsenek. Ebben a social media platformok voltak a segítségükre, illetve az, hogy ekkora már nagy közösségben voltak és sokan.


„Ha sok hiteles ember mesél egy ügyről, akkor az előbb utóbb elér az idegenekhez is.”


Marketing kiépítése


Már az elejétől kezdve fontos volt számukra, hogy minden eseményről posztoljanak, minden dokumentáljanak. Belülről ez azért fontos, hogy átlátható legyen a szervezet, kívülről pedig büszke volt Sára az elért eredményekre, tevékenységekre, az emberekre, akik segítenek.



Mi az, ami megkülönbözteti őket más alapítványoktól?


Az egyik védjegyük a zöld pulóver, amit minden Amigó fél év önkéntesség után kaphat meg, és ki kell érdemelni.


„Büszkén viselik az Amigók és nagyon-nagyon vigyáznak rá.”

A pulóver több mindet jelképez, például azt, hogy az emberek a fontosak és az, hogy őket megbecsüljék.






Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page